A Logmas Kft.-t 1989. ben alapította a Miskolci Egyetem és a dortmundi Gesellschaft für Prozessautomation GmbH. (GPA) azzal a szándékkal, hogy a logisztika szakterületén az egyetemi kutatási eredmények ipari megvalósítását támogassa. A cég az első években az alapító intézményekkel szoros együttműködésben anyagmozgató gépek és üzemi anyagmozgató rendszerek tervezésével illetve logisztikai tanulmányok készítésével foglalkozott.

1995-ben változás következett be a tulajdonosi szerkezetben: a GPA céget felvásárló FAM Magdeburger Förderanlagen und Baumaschinen GmbH megszerezte a LogMaS Kft. 51%-os , majd 2002-ben 100 %-os tulajdonrészét. Igy cégünk már több mint 15 éve egy német középvállalat leányvállalataként, annak szoros controlling felügyelete alatt, de teljes szakmai önállósággal működik. Munkatársaink sok éves ipari konstruktőri tapasztalata tette lehetővé hogy a cég tevékenységi köre magas automatizáltsági fokú egyedi berendezések, célgépek tervezésével és gyártásával bővüljön.

Cégünk a vevők igényei szerint megtervezi és fővállalkozásban legyártatja és garanciával üzembe helyezi gépeit. Az egyedi fejlesztés hatékonyságát az alapos előkészítésen, gondos CAD-s tervezésen túl a minden részletre kiterjedő tervezői gyártástámogatás fokozza. Termékeink jó minőségét a gondos tervezésen, gyártáson, és tesztelésen kívül a beépített anyagok kiváló minősége is garantálja.

Cégünk több mint 30 éves története során több mint 300 gépkonstrukció készült el.

Legfontosabb partnereink az alumínium hengerfejeket gyártó NEMAK Győr Kft, SICTA Kft, Le Bélier csoport, TAKATA Safety Systems Hungary Kft, az acéllemez hordókat gyártó Greif Hungary Kft, a Robert Bosch több gyára, a Nestlé Hungaria, a kenőanyag gyártó MOL-LUB Kft. A felsorolt cégek többségével már több mint 10 éves munkakapcsolat fűz össze.

Cégünk 2003 évben hozta létre gyöngyösi fiókirodánkat, mely németországi anyavállalatunk az FAM Magdeburger Förderanlagen und Baumaschinen GmbH szerviz és kereskedelmi képviseletét látja el. Az FAM termékei ömlesztett anyag szállító rendszerek, bányaipari kotró és hányórendező gépek, kikötői hajó ki és berakodó rendszerek ömlesztett anyagokhoz, különféle ásványi anyagokhoz alkalmazható törőgépek, őrlőmalmok.

Szívesen állunk rendelkezésükre célgépek, tömörségvizsgáló gépek, szállítópályák, daruk, handling berendezések, manipulátorok tervezésében és kivitelezésében. Vállalkozunk egyedi gépek tervezésére is.

Huppauer László

Ügyvezető igazgató