Referenciák

Automatizálás, egyedi tervezésű célgépek:

Szerelő célgépeink valamilyen szerelési műveletet végeznek el automatikusan. Jellemzően csavarozási, préselési feladok végrehajtására készülnek. A műveletek elvégzése során fontos a megfelelő és állandó minőség biztosítása, ezért a szerelési folyamat állandó kontroll alatt történik. Nyomatékellenőrzés, préselési erő és út ellenőrzés.

Az elmúlt években egyre fontosabb a gyártmányok termékkövetése. Ehhez nélkülözhetetlen az adott termék azonosítása, jelölése. Az általunk tervezett és gyártott lézeres, tintasugaras, mechanikus jelölő berendezésekkel ellátott gépek teljeskörű megoldást jelentenek. Alkalmazott jelölő eszközök a Tumph, Keyence, SIC-marking, Technifor, Telesys. Jelölő berendezéseink szükség esetén a vevő központi adatgyűjtő rendszeréhez illeszthetőek.

Egyedi tervezésű gépek készültek hordógyári, öntödei, élelmiszeripari feladatok megoldására:

  • hordófestő rendszer (külső – belső);
  • hordó fedélzáró;
  • homokmag kiverő gép;
  • homokmag sorjázó gép;
  • hélium injektáló.

Mérő és tesztberendezések:

Cégünk immár több mint húsz éve fejleszt és épít szivárgásvizsgáló (leak test), átfolyásmérő (flow test) és méretellenőrző berendezéseket az autóipar számára. Az utóbbi években gépeink már a komplex végellenõrzési rendszer szerves részeként jelennek meg. Ezeknél a rendszereknél robotok szolgálják ki az egyes berendezéseket majd az ellenõrzött munkadarabokat a minõsítés és típus szerint robotok rendezik egységrakományba. A mai gyártórendszerek fontos követelménye a munkadarabok fontos paramétereinek nyomon követése. Gépeink lehetõséget kínálnak a mérési eredmények tárolására, visszakereshetõségére és szükség esetén a vevõ informatikai rendszeréhez illeszthetõ, ezáltal naprakész információkat nyújthat a termelésirányítás illetve a gyártásirányítás részére, melyek segítségével a gyártási folyamatokba szükség esetén azonnal be lehet avatkozni a minõségjavítás érdekében.

 

 

Az általunk tervezett és gyártott szivárgásvizsgálók között megtalálhatóak a víz alatti ellenõrzésre alkalmas berendezések és a szériagyártásban használt mûszeres kis ciklusidejû teljesen automata berendezések is. Szivárgásvizsgálóinkat az öntészeti eljárással készült alkatrészek (belsõ égésû motorok hengerfejöntvényei, turbófeltöltő alkatrészek, szívócsövek, stb.) vizsgálatára alkalmazzák. A szivárgásvizsgálatok mellett olykor szükség van más jellegû mérésekre is, mint például geometriai méretek mérése – furatmélység – vagy egyes csatornák keresztmetszetének ellenõrzése (flow rest). Ezért a szivárgásvizsgálók gyakran kiegészülnek más-más ellenõrzésekre szolgáló eszközökkel, vagy önálló mérőberendezésként robottal kiszolgált cellába épülnek be. Berendezéseink megfelelnek az autóiparban alkalmazott szigorú minõségi követelményeknek.

Gépcsaládok és azok fontosabb paraméterei:

Vizes tömörségvizsgálók:

– munkadarabok víz alatti vizsgálatára alkalmasak, amely során a hibák helye láthatóvá válik.

– több különbözõ tér tömörségvizsgálata,

– érintõképernyõs kezelõfelület,

– rozsdamentes kivitel,

– kézi kiszolgálású gépek. 

Transzfer mûszeres tömörségvizsgálók:

– a mérések több mérõállomáson egymás után történnek;

– geometriai mérések (égéstérmélység, kokillazárás) és ellenõrzések;

– egyes csatornák keresztmetszetének mérése;

– BAYER DLP 40 típusú szivárgásmérõ mûszerek,

– FURNESS FCO 200 vagy BAYER DLP 40 típusú átfolyásmérõ mûszerek,

– kapacitás: 48 db/óra-tól 135 db/óra-ig,

– öntvények jelölése a mérési eredménynek megfelelõen;

– öntvények szétválogatása a minõsítés függvényében;

– számítógépes adatrögzítés, adattárolás.

– szükség esetén robotos kiszolgálás.

Kompakt mûszeres tömörségvizsgálók:

– a mérések egy mérõállomáson egymás után történnek;

– BAYER DLP 40 és ATEQ szivárgásmérõ mûszerek,

– kapacitás: 30 db/óra,

– öntvények jelölése a mérési eredménynek megfelelõen;

– számítógépes adatrögzítés, adattárolás.

– robottal kiszolgált mérõcellák építéséhez kifejlesztett típus

Méretellenőrző gépek:

Geometriai méretellenőrző berendezéseinkben kontakt szenzorokat, optikai non-kontakt eszközöket, lézeres távolságmérőket, kamerákat alkalmazunk a mérési feladatok megoldására. Berendezéseinkben megtalálhatóak ez egyszerűbb mérési feladatok – külső átmérő, furatmélység, menet meglétének ellenőrzése – és a bonyolultabb mérési feladatok is. Összetett mérési feladatok közé sorolhatóak azok az esetek, amikor az alkatrész kijelölt bázisrendszerében kell mérni geometriai sajátosságok pozícióját, alakhelyességét.

Mérőgépeinket minden esetben gépképességi vizsgálatokat követően adjuk át megrendelőink részére.

Jellemző mérési feladatok:

– külső átmérő mérése;

– furatok átmérőjének, mélységének mérése,

– alaksajátosságok pozíciójának, alakhűségének mérése,

– felületi hibák keresése;

Logisztikai rendszerek:

A szállítóberendezések széles választéka megtalálható cégünk termékpalettáján. Az élelmiszeripari alkalmazásoktól kezdve az öntödei felhasználásig készültek ömlesztett anyagok és darabáruk szállítására alkalmas berendezések. ( Szállítószalagok, görgõspályák, torlasztópályák, láncpályák, keresztátadók, palettaszállító berendezések, fordítók). 

Továbbá készültek komplex logisztikai rendszerek is melyek palettás egységrakományokat szállítanak az üzemi területek között, raktárba.

Számos megoldás született különbféle alkatrészek megfogására. Az általunk tervezett megfogók általában valamilyen robotkarra vannak integrálva de készültek emelőszerkezetekre felszerelhető megfogók is. 

Napjainkban a munkaerő hiány arra ösztönzi a termelő vállalatokat, hogy a lehető legtöbb területen alkalmazzanak robotokat. Az elmúlt 10 évben egyre több megkeresés érkezik hozzánk, hogy valamilyen technológiai folyamatba robotot integráljunk. Az általunk megoldott feladatok között elsősorban különböző berendezések robotos kiszolgálására, késztermékek csomagolására, palettázásra, depalettázásra találunk példákat.